Hoe Werkt Elektrisch Verstelbaar Bureau?

Bas Kuiper

Bas Kuiper

12 maart 2023

Pas je werkplek aan met een elektrisch verstelbaar bureau - eenvoudige hoogteverstelling voor een gezonde en productieve werkhouding.

Elektrisch verstelbare bureaus zijn de nieuwe trend in kantoorinrichting. Steeds meer mensen kiezen voor deze moderne en veelzijdige optie voor hun werkplek. Maar hoe werken deze bureaus eigenlijk? Hieronder leggen we het uit.

Elektrisch verstelbare bureaus zijn in hoogte aanpasbaar

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat elektrisch verstelbare bureaus in hoogte verstelbaar zijn. Dit betekent dat je de hoogte van het bureau kunt aanpassen aan je eigen wensen. Hierdoor kun je staand werken afwisselen met zittend werken, waardoor je je lichaam minder belast en meer beweegt tijdens het werken. Dit heeft tal van gezondheidsvoordelen en kan rug-, nek- en schouderklachten verminderen.

Hoe verstel je een elektrisch verstelbaar bureau?

Elektrisch verstelbare bureaus worden aangedreven door een elektromotor die zich in de poten van het bureau bevindt. Deze motor is verbonden met een controlepaneel dat zich onder het bureaublad bevindt. Het controlepaneel bevat knoppen waarmee je de hoogte van het bureau kunt aanpassen.

Aantal motoren verstelbaar bureau

De meeste elektrisch verstelbare bureaus hebben twee motoren, één voor elke poot van het bureau. Dit zorgt voor een gelijkmatige en stabiele hoogteverstelling van het bureau. Sommige bureaus hebben echter slechts één motor, wat kan leiden tot instabiliteit en scheefstand. Het is daarom belangrijk om bij de aankoop van een elektrisch verstelbaar bureau te letten op het aantal motoren.

Geheugenfunctie

Daarnaast zijn er ook bureaus die zijn uitgerust met een geheugenfunctie. Met deze functie kun je jouw favoriete hoogte-instellingen opslaan, zodat je met één druk op de knop kunt overschakelen naar de gewenste hoogte. Dit is vooral handig als je het bureau deelt met andere mensen die andere hoogte-instellingen prefereren.

Verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en materialen

Elektrisch verstelbare bureaus zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en materialen. Zo kun je kiezen voor een bureau dat perfect past bij jouw persoonlijke wensen en smaak. Of je nu op zoek bent naar een minimalistisch bureau van glas en metaal of juist een klassiek houten bureau, er is altijd wel een elektrisch verstelbaar bureau dat bij jou past.

Conclusie

Elektrisch verstelbare bureaus bieden tal van voordelen op het gebied van gezondheid, comfort en productiviteit. Door te investeren in een elektrisch verstelbaar bureau zorg je ervoor dat je in alle omstandigheden comfortabel kunt werken en de juiste houding kunt aannemen.

Meer blogs lezen:

Deze blog delen

De laatste blog posts

Bekijk de laatste industry nieuws, weetjes, technologie en meer.