Wat Voor Verstelbare Bureaus Zijn Er?

Bas Kuiper

Bas Kuiper

8 maart 2023

Handmatig verstelbare bureaus, in hoogte verstelbare werkplekken en meer - ontdek de verschillende soorten verstelbare bureaus voor een gezonde werkhouding en verhoogde productiviteit.

In de moderne werkplek is ergonomie een belangrijke overweging. Steeds meer mensen besteden lange uren aan hun bureau en als gevolg daarvan worden veel medewerkers geconfronteerd met gezondheidsproblemen, zoals rug- en nekpijn. Om dit te voorkomen, wordt steeds vaker gekozen voor verstelbare bureaus. Maar wat voor verstelbare bureaus zijn er eigenlijk?

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten verstelbare bureaus die beschikbaar zijn:

  1. Handmatig verstelbare bureaus: Handmatig verstelbare bureaus worden bediend door middel van een hendel of een draaiknop en zijn eenvoudig in hoogte te verstellen. Deze bureaus zijn meestal relatief goedkoop en zijn een goede optie voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing.
  2. Elektrisch verstelbare bureaus: Elektrisch verstelbare bureaus worden aangedreven door een elektrische motor en kunnen via een knop op het bureau of met een afstandsbediening in hoogte worden versteld. Deze bureaus zijn duurder dan handmatig verstelbare bureaus, maar bieden meer gemak en flexibiliteit. Ze zijn ook geschikt voor medewerkers met een handicap of beperkingen.
  3. Zit-sta bureaus: Zit-sta bureaus, ook wel bekend als verstelbare sta-bureaus, bieden gebruikers de mogelijkheid om afwisselend te staan en te zitten tijdens het werken. Deze bureaus hebben een hoogtebereik dat het mogelijk maakt om de bureauhoogte snel aan te passen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.
  4. Bureauverhoger: Een bureauverhoger is een draagbare oplossing die op een bestaand bureau kan worden geplaatst om het in een staand bureau te veranderen. Deze verhogers worden meestal bediend door middel van een hendel en zijn een kosteneffectieve oplossing voor werknemers die af en toe willen staan tijdens het werken.
  5. In hoogte verstelbare werkplekken: In hoogte verstelbare werkplekken zijn een andere optie voor werknemers die afwisselend willen staan en zitten. Deze werkplekken zijn meestal op maat gemaakt en hebben verschillende niveaus, waardoor de gebruiker kan kiezen om te werken op verschillende hoogtes. Dit maakt ze een goede optie voor mensen met specifieke behoeften.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten aanpasbare bureaus beschikbaar die kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde werkhouding en het voorkomen van gezondheidsproblemen. Van handmatig verstelbare bureaus tot in hoogte verstelbare werkplekken, er is een verstelbaar bureau voor elke werkomgeving en voor elke werknemer. Overweeg uw specifieke behoeften en budget bij het kiezen van een verstelbaar bureau en investeer in een oplossing die uw gezondheid en productiviteit ten goede komt.

Deze blog delen

De laatste blog posts

Bekijk de laatste industry nieuws, weetjes, technologie en meer.